| Partikl |
min doba namačení |
min doba vaření |
poznámka |
| |
|
|
|
| Kukuřice |
24 hodin |
30 minut |
Musí jít lehce rozmáčknout mezi prsty, slupka je zpravidla popraskaná |
| |
|
|
|
| Hrách |
24 hodin |
30 minut |
Kontrolovaně vařit, aby se neuvařil na kaši, což se stane rychle |
| |
|
|
|
| Pšenice |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
| |
|
|
|
| Ječmen |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
| |
|
|
|
| Proso |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
| |
|
|
|
| Oves |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
| |
|
|
|
| Řepka |
6 hodin |
15 minut |
Není nutné vařit, stačí namáčet tak dlouho, až neplave, urychluje trávení |
| |
|
|
|
| Konopí |
12 hodin |
do puknutí semínek |
Ideální věc pro všechny nedravce |
| |
|
|
|
| Len |
12 hodin |
10 minut |
Nemusí se vařit, urychluje trávení |
| |
|
|
|
| Sojový bob |
12-18 hodin |
30 minut |
|
| |
|
|
|
| Cizrna |
24 hodin |
30 minut |
Dobře přijímá pachy, nepoužívat v bahně, zanikne |
| |
|
|
|
| Vikev |
12-18 hodin |
30 minut |
|
| |
|
|
|
| Mungo fazole |
12-18 hodin |
30 minut |
|
| |
|
|
|
| Fazole adzuki |
24 hodin |
30 minut |
|
| |
|
|
|
| Fazole obyčejné |
12-18 hodin |
30 minut |
|
| |
|
|
|
| Červený bob |
12-18 hodin |
30 minut |
|
| |
|
|
|
| Tygří Ořech |
24 hodin |
30 minut |
Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře |
| |
|
|
|
| Tygří Ořech mini |
24 hodin |
30 minut |
Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře |
| |
|
|
|
| Brazilský ořech |
24 hodin |
30 minut |
Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře |
| |
|
|
|
| Burský ořech |
24 hodin |
30 minut |
Musí být v potr. kvalitě |
| |
|
|
|
| Javorové semínko |
12-18 hodin |
30 minut |
|