Partikl a jeho přibližná doba vaření

Partikl min doba namačení min doba vaření poznámka
       
Kukuřice 24 hodin 30 minut Musí jít lehce rozmáčknout mezi prsty, slupka je zpravidla popraskaná
       
Hrách 24 hodin 30 minut Kontrolovaně vařit, aby se neuvařil na kaši, což se stane rychle
       
Pšenice 6 hodin 15 minut Nebo nevařit a nechat naklíčit
       
Ječmen 6 hodin 15 minut Nebo nevařit a nechat naklíčit
       
Proso 6 hodin 15 minut Nebo nevařit a nechat naklíčit
       
Oves 6 hodin 15 minut Nebo nevařit a nechat naklíčit
       
Řepka 6 hodin 15 minut Není nutné vařit, stačí namáčet tak dlouho, až neplave, urychluje trávení
       
Konopí 12 hodin do puknutí semínek Ideální věc pro všechny nedravce
       
Len 12 hodin 10 minut Nemusí se vařit, urychluje trávení
       
Sojový bob 12-18 hodin 30 minut  
       
Cizrna 24 hodin 30 minut Dobře přijímá pachy, nepoužívat v bahně, zanikne
       
Vikev 12-18 hodin 30 minut  
       
Mungo fazole 12-18 hodin 30 minut  
       
Fazole adzuki 24 hodin 30 minut  
       
Fazole obyčejné 12-18 hodin 30 minut  
       
Červený bob 12-18 hodin 30 minut  
       
Tygří Ořech 24 hodin 30 minut Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře
       
Tygří Ořech mini 24 hodin 30 minut Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře
       
Brazilský ořech 24 hodin 30 minut Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře
       
Burský ořech 24 hodin 30 minut Musí být v potr. kvalitě
       
Javorové semínko 12-18 hodin 30 minut  

Komentář ke článku (6)