Partikl |
min doba namačení |
min doba vaření |
poznámka |
|
|
|
|
Kukuřice |
24 hodin |
30 minut |
Musí jít lehce rozmáčknout mezi prsty, slupka je zpravidla popraskaná |
|
|
|
|
Hrách |
24 hodin |
30 minut |
Kontrolovaně vařit, aby se neuvařil na kaši, což se stane rychle |
|
|
|
|
Pšenice |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
|
|
|
|
Ječmen |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
|
|
|
|
Proso |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
|
|
|
|
Oves |
6 hodin |
15 minut |
Nebo nevařit a nechat naklíčit |
|
|
|
|
Řepka |
6 hodin |
15 minut |
Není nutné vařit, stačí namáčet tak dlouho, až neplave, urychluje trávení |
|
|
|
|
Konopí |
12 hodin |
do puknutí semínek |
Ideální věc pro všechny nedravce |
|
|
|
|
Len |
12 hodin |
10 minut |
Nemusí se vařit, urychluje trávení |
|
|
|
|
Sojový bob |
12-18 hodin |
30 minut |
|
|
|
|
|
Cizrna |
24 hodin |
30 minut |
Dobře přijímá pachy, nepoužívat v bahně, zanikne |
|
|
|
|
Vikev |
12-18 hodin |
30 minut |
|
|
|
|
|
Mungo fazole |
12-18 hodin |
30 minut |
|
|
|
|
|
Fazole adzuki |
24 hodin |
30 minut |
|
|
|
|
|
Fazole obyčejné |
12-18 hodin |
30 minut |
|
|
|
|
|
Červený bob |
12-18 hodin |
30 minut |
|
|
|
|
|
Tygří Ořech |
24 hodin |
30 minut |
Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře |
|
|
|
|
Tygří Ořech mini |
24 hodin |
30 minut |
Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře |
|
|
|
|
Brazilský ořech |
24 hodin |
30 minut |
Těžko stravitelný pro kapra, používat v rozumné míře |
|
|
|
|
Burský ořech |
24 hodin |
30 minut |
Musí být v potr. kvalitě |
|
|
|
|
Javorové semínko |
12-18 hodin |
30 minut |
|